Kickstart uw scrum team

binnen 6 weken up-and-running bel mij terug

U wilt starten met scrum?

In het kickstart programma help ik uw scrum team met de eerste stappen. Samen met uw product owner, scrum master en ontwikkelteam ga ik de uitdaging aan om in korte tijd agile te werken. Bij de start ben ik intensief betrokken bij het opstellen van bijvoorbeeld het product backlog en de inrichting van ieders agenda. Iedere week werkt het team aan focuspunten en help ik uw eigen scrum master naar volledige zelfstandigheid bij het begeleiden van het team.

Voordelen

  • > snelle vertaling van scrum theorie naar uw organisatie
  • > na 2 weken startklaar
  • > na 4 weken zelfstandig
  • > begeleid door een ervaren coach

Programma

Intake & Training

Met ieder teamlid vindt een persoonlijk gesprek plaats om individuele wensen en verwachtingen van de scrum werkwijze te bespreken. Met de uitkomsten van deze gesprekken stel ik een training samen die daarop nauw aansluit. In de training kunnen we terugkerende thema's uit de gesprekken met elkaar bespreken en komen tot oplossingen die voor uw team het beste werken.

Voorbereiding sprint 1

Een snelle start vereist een goede voorbereiding. Denk bijvoorbeeld aan een goed backlog en een scrum bord waarmee gewerkt kan worden. Samen met de product owner en scrum master wordt alles in gereedheid gebracht om het team vanaf de eerste sprint effectief te laten werken. Met het team wordt een eerste refinement sessie gehouden zodat in de eerste sprint direct toegevoegde waarde kan worden geleverd.

Sprint 1 - Intensieve coaching

In de eerste sprint ben ik nauw betrokken en help iedereen bij het invullen van zijn of haar rol in het team. Ik zorg dat iedereen de juiste dingen doet en dat er wordt gewerkt aan een eerste succesvolle sprint.

Sprint 2 - Coaching vanaf de zijlijn

In de tweede sprint gaat het team zelfstandig aan het werk en geef ik individuele begeleiding aan de teamleden die dat nodig hebben. Daarnaast hou ik scherp in de gaten of de scrum methodiek goed wordt toegepast en of er goede besluiten worden genomen over de eigen invulling ervan.

Sprint 3 - Evaluatie zelfstandig team

In de voorgaande weken heeft het team zelfstandig leren werken. De details zijn echter nog niet ingevuld en vereisen nog aandacht. Na een gezamenlijke evalutie met het team worden schrijf ik waar nodig aanbevelingen voor verbetering en overleg deze met de scrum master en product owner.

Voor wie is is dit programma?

Kickstart scrum is bedoeld voor nieuwe of bestaande (project)teams die willen gaan werken met scrum.

Heeft u interesse?

Vul dan uw gegevens in, dan neem ik snel contact met u op.

bel mij terug

Eerdere opdrachtgevers

De afgelopen jaren heb ik teams bij o.a. onderstaande opdrachtgevers geholpen met de implementatie van scrum.